Quant costa renovar el meu cuina?

A l’hora de renovar la cuina, triar bé els materials serà clau per ajustar el preu final de la reforma. Aquests, abans de res, han de ser resistents i fàcils de netejar. Per al sòl, el gres porcelànic és sens dubte la millor opció (des de 30 € / m2). A més, avui en dia, el podem trobar imitant qualsevol acabat: fusta, ciment, pissarra, marbre, etc … i amb un preu ajustat a les nostres necessitats.

Per a les taulells, les millors són les de Silestone, ja que ofereixen un ampli ventall d’acabats i preus (des de 200 € / m2 a 2 cm de gruix), encara que si et pots permetre una mica més d’inversió, els nous acabats com el Dekton o el Neolith (des de 250 € / m2 a 1,2cm de gruix) ofereixen unes superfícies ultra compactes i encara més resistents si és possible (permeten tallar sobre ells o posar directament l’olla calenta).

Pel que fa al revestiment de les parets, a més de la ceràmica (aquesta millor rectificada, les juntes amb prou feines les notaràs), tens altres opcions com el microciment, (uns 65 € / m2), encara que particularment el reservaria per a les zones vistes. A la superfície entre mobles alts i baixos, jo recomano aplacar amb el mateix material que hàgim utilitzat per el taulell.

A l’hora de triar els armaris, avui dia hi ha laminats d’alta pressió que imiten tot tipus d’acabats a bon preu (uns 600 € / m2 aprox), encara que si vols invertir en qualitat, no hi ha dubte que les laques actuals (els alt brillantor són els més resistents) o els xapats en fusta mai passessin de moda. Per als interiors, el més important és triar ferramentes de bona qualitat tipus Blum o similar, que a més ofereixen un ampli ventall de possibilitats pel que fa a cistelles, frontisses d’extracció total amb fre, etc. Als baixos, col·loca gavetes grans, equipades amb accessoris interiors que et permetran aprofitar molt bé l’espai.

Per les aixetes, tria un model ecològic, amb limitador de cabal (des de 90 €, estalviareu un 50% d’aigua), i preferiblement amb canella extraïble (des de 200 €) ja que et facilitarà la tasca de rentar grans safates o olles. Pel que fa als electrodomèstics, opta pels de categoria energètica A o superior. L’elecció de la placa de cocció, dependrà de la teva forma de cuinar. Si busques el pràctic, sens dubte hauràs inclinar per les d’inducció, que a més de fàcils de netejar són molt segures, ja que ofereixen un sistema d’apagada automàtica per evitar oblits. No obstant això, si t’agrada la cuina tradicional. hauràs optar per les de tradicionals de gas, amb base d’acer o vidre. Aquestes últimes són un híbrid entre les vitroceràmiques i el gas, ja que ofereixen una superfície de vidre fàcil de netejar, però al mateix temps cuinaràs amb els focs de gas tradicionals. El forn, depenent d’on ho vagis a col·locar, si és sota taulell, Tria’l amb carro extraïble, et serà més còmode, en canvi si ho col·loques en columna serà suficient amb la tradicional porta abatible. El que si et recomano en qualsevol cas és que sigui autonetejable, trobaràs dos sistemes, l’anomenat aqualisis o similar i el pirolític. El primer és més ecològic, neta per vapor d’aigua i consumeix menys electricitat; i el segon, neta per calor pel que consumeix bastant energia.

facilisis luctus vel, Donec accumsan dolor dapibus vulputate, ante. at quis, ipsum